Inloggen
Shadow
Slider

Mekkerhof Innovatiefonds

Het fonds is opgericht door geiteninnovatiecentrum ‘De Mekkerhof’ om onderzoek op gebied van geitenhouderij mede mogelijk te maken, en de verbinding te leggen tussen onderzoek, praktijk en initiatieven. Met het innovatiefonds gaan we een onderzoeksproject opstarten en zo iets teruggeven aan de sector. Tijdens de open dagen hebben we 2862 euro aan giften mogen ontvangen. Een mooi bedrag waarmee we van start kunnen. Onlangs is er een brainstormsessie geweest met 7 geitenhouders, die graag willen meedenken over het onderzoeksproject.

De 10 verzamelde onderzoeksideeën zijn besproken en getoetst op het belang van de sector. Daarnaast is bediscussieerd welk idee haalbaar, uitvoerbaar en voldoende specifiek is, om onderzoek op te gaan richten. In gezamenlijk overleg is het onderwerp ‘klauwproblemen bij geiten’ gekozen als onderzoeksproject. Het innovatieteam heeft een onderzoeksvoorstel voorgelegd aan de geitenhouders ter goedkeuring. Vanaf september 2019 zal het project ‘gezonde geitenklauwen’ van start gaan. Bij het project zullen verschillende stagiaires ingezet worden. Een student Dierwetenschappen van Wageningen Universiteit zal in september starten.

Wil jij als stagiaire een aanvulling zijn in het team en heb je passie voor geiten? We ontmoeten je graag! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anouk Schoorlemmer (a.schoorlemmer@mekkerhof.nl of via 06 – 53 11 27 07) of kijk op onze pagina ‘stage’.

“Kennis is macht, maar kennis delen is kracht”