Inloggen
mekkerhof
geitenmekkerhof
geiten
voer
mekkerhof
mekkerhofbloemen
Shadow

Mekkerhof Innovatiefonds

Het innovatiefonds is opgericht door geiteninnovatiecentrum ‘GIJS Mekkerhof’ om onderzoek op gebied van geitenhouderij mede mogelijk te maken en de verbinding te leggen tussen onderzoek, praktijk en initiatieven. 

Dit onderzoeksproject  is opgestart om zo iets terug te geven aan de sector. Tijdens de open dagen in 2018 hebben we giften van onze bezoekers mogen ontvangen. Een mooi bedrag waarmee we van start konden.  In gezamenlijk overleg met geitenhouders is het onderwerp ‘klauwproblemen bij geiten’ gekozen als onderzoeksproject. Het innovatieteam is in september 2019 met dit project ‘Gezonde geitenklauwen’ van start gegaan. Een traject van veel data verzamelen over verschillende voorkomende klauwaandoeningen en de effectiviteit van verschillende behandelmethodes. Na een periode waarin veel geanalyseerd is, zijn we blij dat we nu het eindresultaat kunnen presenteren. 

Wil jij als stagiaire een aanvulling zijn in het team en heb je passie voor geiten? We ontmoeten je graag! Voor meer informatie kun je contact op nemen via info@mekkerhof.nl of kijk op onze pagina ‘stage’.

“Kennis is macht, maar kennis delen is kracht”